Als je in 2Peer woont, kan je gemakkelijk alle kanten op. Je bent binnen tien minuten met de fiets in het centrum van Amsterdam. De tramhaltes Flevopark en Insulindeweg liggen ook op wandel- en fietsafstand. In deze blog gaan we het niet over Cruquius zelf hebben, maar over de vervoersopties zodat jij precies weet op welke manier je waar kunt komen.

 

Fiets

Diverse plekken zijn met de fiets gemakkelijk te bereiken vanaf Cruquius. Zo fiets je binnen 12 minuten, langs de Ijhaven, naar het Centraal Station. Zin in een dagje slenteren op de bekendste markt van de stad? Via de Zeeburgdijk, Mauritskade, de Torontobrug en een stukje Stadshouderskade, ben je er in ongeveer een kwartiertje op de Albert Cuypmarkt. Toch liever een beetje groen en rust? Een leuke route door de Sluisbuurt, via de Oranjesluizen, brengt je naar de Schellingwoude binnen een kwartier!

 

Openbaar vervoer

Buslijn 22, richting Muiderpoortstation, buslijn 37, richting Station Noord, en buslijn 65, richting het KNSM Eiland, zijn de buslijnen die stuk voor stuk langs de Cruquiusweg komen. Daarnaast stopt de SPR, via Amsterdam Centraal, ook vlakbij 2Peer. Ook kun je je met de metro laten vervoeren. Metro 51, de lijn tussen Amsterdam Centraal, Station Zuid en de Isolatorweg, en metro 54, de lijn tussen Amsterdam Centraal en de wijk Gein zijn de metro’s die in dit gebiedt rijden. Ten slotte stopt ook sneltram 14, richting Flevopark, voor de deur.

 

Auto

Een ander vervoersmiddel is natuurlijk de auto. De A10, de ringweg van Amsterdam, bereik je in slechts zes minuten. En vanaf dat punt kun je natuurlijk elke kant op die je wilt. Ben jij one of the lucky ones die zelf een auto heeft? Dan kan die gewoon in de parkeergarage van je eigen appartement parkeren. Een parkeerplaats huur je voor € 165 per maand, exclusief de servicekosten. En krijg je bezoek over de vloer dat met de auto komt? Parking Cruquius op de Zeeburgerkade 830 is om de hoek kan je voor €10,00 de hele dag staan. Wel eerst reserveren, dan parkeren!

 

Net iets anders…

Een nieuw vervoersmiddel dat nog niet zo lang op de markt is, zijn de elektrische scooters! Deze scooters kan je (tijdelijk) huren via Felyx of Check. Voor beide merken dien je de app te downloaden om een gedeelde elektrische scooter te rijden. Gebruik de app om de dichtstbijzijnde scooter te lokaliseren, reserveren en activeren. Met de app vind je alle e-scooters in de buurt en maak je gemakkelijk een reservering aan.