We hebben de zon weer gezien, wat betekent dat het einde van de winter officieel in zicht is. Voor je het weet gaat de natuur weer volop bloeien en kan die dikke winterjas weer worden opgeborgen. Warm genoeg om op het strand of in je bikini in te tuin te gaan liggen is het nog niet, maar dat betekent niet automatisch dat je dan maar binnen moet blijven. De lente is namelijk het ideale seizoen voor buitenactiviteiten. Met deze sportactiviteiten blijf je tijdens de zonnige dagen fit en vul je meteen je vitamine D tekorten weer aan. 

Padel

De sport padel groeit hard in Nederland en steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is. Geen idee waar we het over hebben? Padel is een mix tussen tennis en squash. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden aan de zijkant. Net als bij tennis mag de bal 1x de grond raken voordat hij naar de overkant moet, maar de glazen wanden tellen natuurlijk niet mee. Bij padel gaat de bal daarom elke keer net wat anders dan verwacht en moet je op alles voorbereid zijn. Een dynamisch en uitdagend spel dat snelle actie combineert met veel plezier dus. Geen zin om ver te reizen? Je fietst binnen 10 minuten naar USC Padel. Of bekijk hier de verschillende padelbanen over Amsterdam.  

Slacklinen

Wanneer je op een zonnige dag door een park loopt zie het ongetwijfeld voorbij komen: mensen die op een felgekleurd koord tussen twee bomen balanceren en soms ook de raarste sprongen maken. Dit is slacklinen. Het is een sport die balans, coördinatie, kracht en geduld vereist, maar ook direct een hoop plezier garandeert. Schaf je eigen slackline aan, span hem tussen twee bomen in en you’re good to go. Wanneer je erin slaagt je balans te vinden op het koord, kan je iedereen in het park laten zien welke trucjes je allemaal in huis hebt.

Hardlopen

Natuurlijk kon deze sport niet ontbreken in het rijtje. Vind jij het heerlijk om sportief bezig te zijn in de buitenlucht? Dan is hardlopen zeker wat voor jou. Alleen of met een groepje, en of je dit in het centrum doet of in het Amsterdamse bos of een van de parken, opties te over. Fun fact: Als je frequent hardloopt vermindert het de kans op vroegtijdig sterven, kanker en hart- en vaatziektes. Ook is hardlopen ideaal om gewicht te verliezen waardoor je ook tegelijkertijd aan je summerbody werkt.

Frisbeeën

Dit is misschien eentje die je niet zo snel 1, 2, 3 aan zag komen, maar leuk is het zeker! Verzamel je vrienden of 2peer-roomies en ga op een zonnige dag naar een grasveld toe. Lekker met zijn tweeën of strijdlustig in teams. Kijk hoe vaak het lukt om met elkaar over te gooien zonder dat de frisbee de grond raakt. Na verloop van tijd merk je dat je worpen steeds beter worden. Om de frisbee te vangen, trek je automatisch sprintjes waarmee het direct een soort van intervaltraining wordt.