Niets beter dan in het weekend lang uitslapen om vervolgens op stap te gaan voor een lekkere brunch! Net zoals in alle foodie-hoofdsteden van Europa, is deze mix van ontbijt en lunch ook in Amsterdam een serieuze zaak geworden. Wij hebben een aantal favorieten die wij graag met jullie delen!

 

Bakers & Roasters

Dit is een van de pioniers die het brunch-concept naar Amsterdam heeft gehaald. Bakers & Roasters combineert het traditionele ‘kiwi brekkie’ (Nieuw-Zeelands ontbijt) met de veelzijdige en vooral lekkere Centraal- en Zuid-Amerikaanse keuken. Wat houdt dat in? Eggs benedict de Nieuw-Zeelandse versie van full English (het bekende Engelse ontbijt) staan samen met Navajo eggs en Huevos rancheros op de kaart. In combinatie met heerlijke koffie en zelfgebakken taarten is deze plek perfect voor brunch. Bakers & Roasters zit in de Pijp en op het kadijksplein die beiden dagelijks de deuren openen om 08:30 uur. Wil je zeker zijn van een plekje? Dan is reserveren bij deze populaire hotspot een must.

Oost | Kadijksplein 16

De Pijp | Eerste Jacob van Campenstraat 54

 

Dignita

Gelegen in de verstopte tuin van de Hoftuin, achter de Hermitage, is dit de ideale plek voor een ontspannende brunch in de buitenlucht. Ze serveren onder andere de beste pancakes die je kan wensen. Elk seizoen andere smaken, maar altijd om te smullen. Wil je meer? Ga dan voor de ‘benny boy’. Dit gerecht met twee gepocheerde eitjes op gefrituurde aardappelkoekjes met een heerlijke hollandaisesaus is het meest populaire gerecht op de kaart en dat begrijpen wij heel goed. De verse supersappen, huisgemaakt cakes en topkwaliteit koffie zijn puur een extraatje.

Dignita Hoftuin | Nieuwe Herengracht 18a

Dignita Vondelpark | Koninginneweg 218

Dignita Westerpark | Spaarndammerstraat 55h

 

Omelegg

Als Nederlands eerste ‘omelettery’ kan je wel raden wat er hier geserveerd wordt. Rijk gevulde omeletten op heerlijk vers brood, met een eindeloze keuze aan toppings: wat wil je nog meer? Bestel er een verse jus bij of een goede kop koffie en je dag kan niet meer stuk. Een echte aanrader zijn de croissants, natuurlijk gevuld met een omelet. Ze hebben twee locaties waarvan een in de Pijp en de ander in het centrum, maar de brunch is zeker het extra stukje verder fietsen waard!

Centrum | Nieuwebrugsteeg 24

De Pijp | Ferdinand Bolstraat 143

 

Little Collins

Deze kleine brunch tent is gelegen in een van de gezelligste straatjes in de Pijp en vernoemd naar de ‘Little Collins Street’ in Melbourne.  Met onder andere bloody mary’s, espresso martini’s, en margarita’s op de kaart, hoef je hier niet te wachten tot het middaguur als je zin hebt in een drankje. Hoort gewoon bij de brunch! De keuken serveert gerechten van over de hele wereld, voor iedereen zit er wel wat lekkers bij. Onze favorieten zijn de smoked burrata en de French toast, echt om te smullen!

De Pijp | Eerste Sweelinckstraat 19F

West | Bilderdijkstraat 140

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *