De go-to activiteit tijdens de herfst is lekker een serie kijken op de bank – en het liefst nog onder een dekentje. Snappen we. Maar ook de komende weken is er in Amsterdam genoeg te doen. Als je de bank niet af komt voor de mooie gekleurde bomen, zal deze lijst aan activiteiten je overhalen. Dus zet die tv uit en ga lekker op pad!

 

Amsterdam Light Festival

Dit jaar is de 10e editie van het festival! Tijdens deze speciale editie zullen de mooiste lichtkunstwerken van de afgelopen 10 jaar nog één keer getoond worden. Het passende thema van dit jaar is daarom dus ook: ‘Celebrate Light’. Er zal zoals ieder jaar een looproute zijn die je langs alle kunstwerken zal leiden, of je kan de kunstwerken via het water bekijken met de boot! Even lekker een warme choco scoren voor onderweg kan trouwens ook gewoon, er zijn genoeg plekken die lekkere glühwein, chocomelk of koffie en thee aanbieden!

Amsterdam Light Festival is vanaf 02 December 2021 t/m 22 Januari 2022

 

Museumnacht Amsterdam

Naar een museum gaan tijdens de herfst is sowieso al een goed idee, maar op Museumnacht Amsterdam wordt het extra speciaal. Dan openen meer dan 50 musea eenmalig hun deuren in de avond voor dit jaarlijkse kunstevenement en worden er speciale activiteiten georganiseerd waaronder workshops, speciale exposities, rondleidingen, dans optredens en muziekvoorstellingen. Je hebt wel tickets nodig en die zijn meestal binnen no time uitverkocht, dus wees er snel bij!

Museumnacht Amsterdam is op 06 november 2021

 

IJ-hallen

Heb je heel veel overbodige spullen thuis die je zou willen verkopen? Dat kan bij de maandelijkse vlooienmarkt in de IJ-hallen. Je kan zelf een spot boeken om te verkopen, of kunt langsgaan om lekker rond te struinen tussen de kraampjes. Zeker de early birds lopen hier vaak weg met de vetste items. Nog beter? In de herfst is de markt binnen. Dus of het nou regent of niet, een bezoekje aan de IJ-hallen kan altijd.

Vlooienmarkt in de IJ-hallen is op: 23, 24 october / 13, 14 november / 4, 5 december

NDSM Plein 28 – Amsterdam

 

Jaap Eden Schaatsbaan

Kan jij ook niet wachten om weer op de schaatsen te staan? Goed nieuws! De Jaap Eden Schaatsbaan heeft een week geleden, 16 oktober, zijn deuren alweer geopend. Hier kun je terecht voor lessen, leuke workshops voor kids, of gewoon een lekker middagje schaatsen. Heb je zelf nog geen schaatsen? Je kan hier gewoon schaatsen huren, per dagdeel, hele dag of voor de fanatiekelingen; een heel seizoen. Als je uiteindelijk toch eigen schaatsen wilt hebben kun je die hier ook kopen op advies van een specialist.

Radioweg 64 – Amsterdam

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *