Geen zin om weer een dagje op de bank te hangen met een serie die je neus uit komt? Ga er dan op uit! Drie meest vermakelijke musea op een rijtje in Amsterdam Oost; Scheepvaartmuseum, NEMO en het Tropenmuseum.

 

Scheepvaartmuseum

Dompel jezelf onder in de maritieme wereld van het Scheepvaartmuseum. Met circa 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten, heb je genoeg te ontdekken. Stap in een authentiek VOC-schip en ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis. Ervaar hoe het voor de zeelieden was om op zee te zitten, welke attributen ze gebruikte en wat voor impact deze reis heeft vandaag de dag. Aan het Kattenburgerplein 1 in Amsterdam staat het Scheepvaartmuseum, gevestigd in het voormalige ’s Lands Zee magazijn. Genoeg sensatie voor jong en oud. Het museum is van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Stap aan boord en ontdek de geschiedenis van Nederland.

NEMO

Ben jij gefascineerd door wetenschap en techniek? Dan is NEMO het museum voor jou! Op een interactieve manier leer jij de basisbeginselen van wetenschap en technologie. Daag jezelf uit om de wereld te ontdekken en te onderzoeken. Steek je handen uit je mauw in het laboratorium en experimenteer met het bouwen van technische producten. NEMO Science Museum is gelegen in de wijk Oosterdokseiland in stadsdeel Amsterdam-Centrum, gelegen tussen het Oosterdokseiland en de Kattenburg. Het gebouw is ontworpen door Renzo Piano en bevat vijf verdiepingen met praktische wetenschappelijke tentoonstellingen en is het grootste science center van Nederland. 670.000 bezoekers zijn je al voor geweest. NEMO verwelkomt je graag van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Hands On!

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is gevestigd in een van de mooiste monumenten van Amsterdam Oost. Laat je het verhaal vertellen door middel van diverse objecten die te zien zijn in het museum. Diversiteit en cultuur staat in het Tropenmuseum centraal. Menselijke gevoelens met betrekking tot rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten worden verteld door middel van menselijke verhalen. Een centraal thema staat centraal, de bindende factor, de mens. Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Ga dan snel naar het Tropenmuseum, geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *