Wanneer het niet regent is de herfst perfect om lekker te wandelen, de natuur op te zoeken en tot rust te komen. Natuurlijk kun je een rondje lopen in een van de Amsterdamse parken, maar je kunt ook gaan voor een échte wandeling. Dit zijn onze tips voor mooie natuurgebieden in en rondom Amsterdam.

 

Spaarnwoude

Vanaf 2Peer stap je met het OV binnen 40 minuten uit op Station Haarlem Spaarnwoude, waar een van de mooiste wandelroutes uit de omgeving van Amsterdam start. Wanneer je uit stapt zul je bordjes met de ‘rode’ route zien, deze moet je volgen. Tijdens deze route kom je allerlei verschillende monumenten tegen, loop je over kerkpaden en dijken, kan je twee oude forten bezoeken en loop je langs een prachtige werkende molen. Trek wel goede schoenen aan want het is een flinke wandeling.

 

Soesterduinen

Een grote hoop zand in het midden van een prachtig bos. Het lijkt wel alsof je in de woestijn loopt, maar dan zonder de extreme hitte natuurlijk 😉 In de omliggende heide en bossen zijn verschillende wandelroutes aangelegd die je rond het hele gebied leiden. In het midden van het bos is een kleine kiosk waar je lekkere warme dranken kan halen en ook frietjes. Perfect om je even op te warmen dus.

 

Lage Vuursche

Voor lange wandelingen met een klassieke Nederlandse pannenkoek als afsluiter ben je hier aan het goede adres. Hier loop je zo het enorme bos in waar je o.a. langs Kasteel Drakensteyn kan lopen – waar voormalig koningin Beatrix woont -, en een oud klooster kan bezoeken. Waar het dorp bestaat uit enkel één lange straat, gevuld met pannenkoekenhuizen en restaurantjes, heb je de spot om op te warmen en na te genieten zo gevonden. Via het OV pak je de trein naar Hilversum en daarna kan je een OV-fiets huren of de bus pakken richting Zeist Centrum.

Meer info op lagevuursche.com

 

Het vliegenbos

Dit bos is te vinden in Amsterdam-Noord. Het is maar 20 minuten fietsen, lekker dichtbij! Ook nog eens speciaal want het staat vol met iepenbomen die door verschillende ziektes erg zeldzaam zijn geworden in de afgelopen jaren. Er zijn hier ook veel bijzondere vogelsoorten te vinden zoals de ijsvogel, boomvalk en groene specht. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen!

Meer info op vliegenbosamsterdam.nl

 

Amsterdamse Bos

Als Amsterdammer is dit hét bos om heen te gaan. Met een grote van 10 vierkante kilometer zijn er waarschijnlijk genoeg plekken die je nog niet ontdekt hebt. Er zijn in totaal 7 wandelroutes die je door verschillende delen van het bos leiden, genoeg keuzen dus. Achteraf kan je hier ook lekker pannenkoeken eten bij Boerderij Meerzicht, een echt authentieke boerderij die al in 1857 haar deuren opende.

Meer info op amsterdamsebos.nl

 

 

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *