Het is geen geheim dat onze hoofdstad zich bij uitstek leent voor het maken van prachtige foto’s, het internet staat er immers vol mee. Ben jij een (hobby)fotograaf of wil je toffe content voor je social media? Wij hebben voor jou vier locaties op een rijtje gezet waar jij gegarandeerd de juiste shots op het juiste moment maakt!

De Amsterdamse grachten

Eentje die natuurlijk niet in het rijtje mocht ontbreken: de grachtengordel. Houd je van grachten met vele bruggetjes, boten en de mooie gevelpandjes, met een authentieke Amsterdamse sfeer? Dan is de grachtengordel jouw ideale shoot locatie. Door een wandeling langs de grachten te maken zie je dat het decor continu in verandering is, waardoor er steeds verschillend achtergronden te vinden zijn. Elke gracht heeft zo zijn eigen authentieke stijl van huizen en bruggen. Merk jij de verschillen op? Voor degenen onder ons die minder detail georiënteerd zijn, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de grachtengordel vanuit een rondvaartboot te ontdekken.

Zevenlandhuizen

Nog zo’n top locatie op het gebied van architectuur: de Roemer Visscherstraat! Hier vind je zeven huizen op een rij, waarbij elk huis een bouwstijl uit een andere Europees land vertegenwoordigt. Zo is er onder andere een roze huis dat is geïnspireerd door een Spaanse bouwstijl. Deze huizen zijn het werk van architect Tjeerd kuipers en erg fotogeniek. Eind negentiende eeuw heerste in de Nederlandse architectuur een sterk romantisch verlangen naar alles wat ‘ver weg’ was: het exotisme. Deze stroming komt op een bijzondere manier tot leven in de Zevenlandenhuizen. Welke stijl vindt jij het mooiste?

Hortus Botanicus

Van architectuur gaan we door naar een locatie voor natuurfoto’s. Botanische tuinen zijn een plek vol prachtige inspiratie. Deze plantentuinen waren oorspronkelijk bedoeld voor het bestuderen van planten, maar zijn nu toegankelijk is voor geïnteresseerden. Geen wonder dat menig fotograaf hier graag een bezoek aan brengt. Onze hoofdstad heeft er natuurlijk ook een: de Hortus Botanicus. Het gebouw alleen is al mooi op te fotograferen! De Hortus Botanicus bestaat uit verschillende soorten kassen en tuinen en veel soorten planten en bloemen én een schitterende vlindertuin. Need we say more?

Het Amsterdamse Bos

Een keer iets anders dan een foto van Museumplein? Het Amsterdamse Bos is ideaal voor natuurfoto’s. Hier vind je een grote diversiteit aan dieren, planten en bomen en natuurgebieden met verschillende karakters: een mozaïek van nat, droog, bos, grasland, riet en open creëren mooie beelden. Nu het zonnetje begint te schijnen is het zeker een bezoek waard: het bloesempark ziet er in het voorjaar namelijk onnatuurlijk mooi uit. Beeld je maar eens in: 400 kersenbomen in bloei. Een bijzondere sfeer en dus: bijzondere foto’s.