Een goede kop koffie is voor velen een must, voor een extra energy boost of gewoon omdat het lekker is. Wij hebben de beste vijf koffietentjes van Amsterdam voor je op een rij gezet. Plekken waar je de beste kop on the spot kan drinken, mee kunt nemen én zelf hun koffiebonen branden en verkopen zodat je thuis ook een heerlijke bak kan zetten.

 

FUKU

Inmiddels staat deze tent al een flinke tijd bekend om hun ongekend goede koffie en talloze specials. Na het behalen van de 2e plaats op de World Barista Championships besloot Lex Wenneker samen met Dylan Sedgwick FUKU te openen, met succes. Gelegen in Bos en Lommer met een tuin waar je heerlijk kan genieten van de zon. Drink een van hun zelf gebrande ‘Friedhats’ espresso of filters met veel verschillende smaken of neem wat mee naar huis, want alles dat ze schenken wordt ook verkocht. Onze favoriet is de Buena Vista uit Guatemala, zoet en sappig met tonen van witte druif en steenvrucht.

FUKU | Bos en Lommerweg 136 HS

 

Bocca Store

In dit grote flagship café vind je meer dan alleen extreem goede koffie. Het is ook een training center waar je verschillende workshops kan volgen. Van latte art tot het zetten van een hele goede espresso met jouw machine thuis.. Je kan hier ook terecht voor allerlei koffie gerelateerde accessoires en een heerlijke cold drip – die ze overigens zelf maken. En ook Bocca brandt eigen bonen voor verkoop. Wij raden ‘The Blend’ aan, een heerlijke combinatie van chocolade, dadels en citroen.

Bocca | Kerkstraat 96H

 

White Label Coffee

Bij White Label Coffee draait alles om eerlijkheid en openheid bij wat ze doen: het branden van speciale koffie waarbij iedereen in de productieketen een eerlijke prijs krijgt voor zijn werk. Dit betekent voor de producten een betere deal, en voor jou de beste kop koffie! Ze hebben een mooie selectie aan koffies en hardware en daarnaast ziet de winkel er ook nog eens prachtig uit. Probeer eens de Brazil, met zijn chocolade en hazelnoot tonen is hij superlekker. Voor de prijs hoef je het hier ook niet te laten.

White Label Coffee | Jan Evertsenstraat 136

 

Rum Baba

Deze koffiebrander en bakkerij is welbekend in Amsterdam. Ze hebben veel variatie aan koffie en bieden voor ieder wat wils. De casual koffiedrinker kan hier terecht voor goede kwaliteit voor een lage prijs, en liefhebbers zullen smullen van de specials. Tevens staat Rum Baba bekend om hun heerlijke cakes, taarten en cinnamon buns. Wij raden de Kenya aan, die is heerlijk zoet en bloemig.

Rum Baba | Pretoriusstraat 33h

 

Back to black

Back to black is opgericht door Noortje en Inge, die al vriendinnen zijn sinds hun 12e. Ze begonnen met online verkoop van hun koffie en hebben inmiddels twee cafés, een bakkerij én een training center. Hier kan je dus terecht voor vers gebrande koffie, versgebakken taarten of een barista workshop. Back to black biedt een mooie variatie aan goede koffies en bijzondere specials. Wij raden er eentje aan die je niet vaak tegenkomt: de koffie uit Myanmar. Deze koffie smaakt tropisch zoet met tonen van vanille, pruim en chocolade. Heerlijk!

Back to black | Weteringstraat 48