Amsterdam Oost is een prachtig diverse buurt en zou niet compleet zijn, zonder een bezoek aan een van de vele lokale favorieten. Een zeevruchten liefhebber? Dan zal het Scandinavisch restaurant Fyrre dat verlangen volledig bevredigen. Meer in een Frans-mediterrane bui, dan is de Bar Botanique iets voor jou. Tot slot, stilt Bar Louie Louie jouw zintuigen als je op ontdekking wilt gaan in de Zuid-Amerikaanse keuken. Aan variatie geen gebrek in Amsterdam Oost.

 

Fyrre – Oesters, vis & wijn

Visar Fyrre – Deens voor ‘veertig’ en spreekt uit als Firre – serveert speciale visgerechten en oesters. Deze speciale gerechten worden vergezeld met bijpassende wijn of uitzonderlijke cocktails. Midden in de levendige Javastraat, worden de kraak verse oesters binnen gebracht. Het aanbod is wisselt, en wordt goed gekeken naar de visvangst en seizoenen. Chef en eigenaar Folkert heeft ruime ervaring ‘in de vis’, en is gespecialiseerd op het samenstellen van de moderne en creatieve kaart. Daarnaast speelt wijn ook een belangrijke rol bij Fyrre. De uitgebreide wijnkaart, met maar liefst 30 wijnen, laat je kennis maken met de juiste zintuigen. Fyrre is het juiste restaurant voor een avondje uit en geopend van donderdag tot en met zondag.

Bar Botanique

Bonjour! De nieuwste aanwinst voor Amsterdam Oost: Bar Botanique. De groene oase aan de Eerste van Swindenstraat is de hele dag open. Bijkletsen met je vriendin onder het genot van een kopje koffie, uitgebreide lunch met je ouders of sfeervol dineren met je liefje, alles is mogelijk bij Bar Botanique. Het pand is heeft een rijke geschiedenis, en heeft gefungineerd als gymzaal voor de leerlingen van de basisschool De Commelinschool, maar ook als stamkroeg Café de Ponteneur, nu wordt het omschreven als huiskamercafé met een style tropical. À bientôt!

Louie Louie

ON THAT SHIP, I DREAM SHE’S THERE, I SMELL THE ROSE IN HER HAIR. – Wellicht komt de naam je bekend voor, het concept van Louie Louie is namelijk gebaseerd op het populaire nummer van The Kingsman in de jaren 60. Louie Louie is een bar in Amsterdam Oost, tegenover het Tropenmuseum, waar je kan ontbijten, lunchen en in de avond kan borrelen en eten. Geniet van de Zuid-Amerikaanse gerechten aan de bar, op het terras of binnen voor het raam dat van vloer tot plafond loopt. Claim nu jouw plekje op deze hotspot dat elke dag geopend is.