Maia was voorheen al actief bij 2Peer en is er even tussenuit geweest vanwege haar zwangerschap. Als trotse moeder keert ze terug als community manager van 2Peer waar ze klaar staat voor de bewoners, leuke evenementen gaat organiseren en nog veel meer! We stellen haar graag aan je voor.

 

Kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben geboren en getogen in zeeland en ik ben 26 jaar oud. Ik ben van Moluks-Nederlandse afkomst en ik woon nu zelf in Den Haag met mijn vriend en mijn dochtertje. Ik kom uit een gezin met 7 meiden, dus een community gevoel zit er al vanaf kleins af aan in. Voor mijn studie ben ik verhuisd naar de randstad, ik heb aan de Universiteit van Leiden gestudeerd waar ik een bachelor in International Studies en een master in Asian Studies heb behaald. Tijdens mijn studie heb ik een half jaar in Bali gezeten waar ik bij een co-working bedrijf heb gewerkt. Dit vond ik een enorm leuke ervaring waar ik heel veel energie van kreeg. Hier ontdekte ik dat ik het managen van een community echt heel erg leuk vind en dat ik daar verder in wilde ontwikkelen. 2Peer sloot hier logischerwijs heel goed bij aan en ik ben blij dat ik nu de nieuwe community manager ben!

 

Wat zijn je hobby’s?

Ik houd heel erg van creatief bezig zijn, zoals schilderen en tekenen. Ook ben ik erg fan van kombucha en maak ik dat thuis zelf. Dit vind ik superleuk om te doen en kan ik blijkbaar goed. Mijn familie en vrienden kloppen heel vaak bij mij aan of ze wat kombucha van mij mogen hebben waardoor het een echte opgave wordt om iedereen te voorzien! Misschien kan ik de toekomst de bewoners van 2Peer een cursus geven! Lekker in de natuur zijn en wandelen probeer ik daarnaast zo vaak mogelijk te doen, daar kan ik niet genoeg van krijgen. Qua sport doe ik graag aan pilates!

 

Wat vind je het allerleukst aan community manager zijn?

De verbinding brengen in de buurt, dat vind ik het allerleukst. Evenementen organiseren hoort daar natuurlijk ook bij. Het anoniem wonen proberen weg te halen en echt een leuke buurt vibe te creëren; dat maakt mijn werk zo leuk. Wat zo tof is aan een community is dat iedereen echt een beroep op elkaars kwaliteiten kan doen, en dat iedereen elkaar kan aanvullen. Zo kan je veel profijt hebben van elkaar en tegelijkertijd een sociale band op bouwen.

 

In deze tijd zit iedereen veel thuis achter hun schermen te werken, en ik wil er als community manager juist voor zorgen dat er meer gebeurt op sociaal gebied en daar mensen bij proberen te betrekken. Hiervoor zet ik allemaal verschillende middelen in zoals events, de spaceflow app en social media. Zo kan ik iedereen bereiken en zoveel mogelijk de community bij elkaar brengen.

 

Wat maakt jou enthousiast als we het over 2Peer hebben?

Het is een uniek concept. In andere landen is co- en community living al veel populairder en ik vind het leuk dat het ook in Nederland geland is. Alle luxe en comfort heb je voor jezelf terwijl je met iemand woont; the best of both worlds. In een normaal gedeeld huis deel je bijvoorbeeld een badkamer met elkaar en heb je niet altijd de privacy die je zou willen. Bij 2Peer kan je ervoor kiezen om deel te nemen aan de community wanneer je daar zin in hebt. Wil je dat niet? Dan kan je jezelf terugtrekken. Er ontstaan ook leuke vriendschappen tussen mensen die elkaar niet kennen binnen de community, want het zijn veelal like minded people die elkaar hier vinden.

 

En als laatst; wat is er dan zo speciaal aan de locatie?

2Peer ligt op het Cruquius eiland, vol met historie en nu volop in ontwikkeling. Het is een mooi stukje Amsterdam waar veel te ontdekken valt en het is om de hoek van het centrum van Amsterdam Oost. Het is een hippe buurt met leuke hotspots en er komen steeds meer nieuwe bij. Een lekkere Italiaan en een ijssalon staan al op de planning, ik kan niet wachten!