Even ontsnappen aan de werkelijkheid met een goed boek? Ook aan bijzondere boekhandels is er geen gebrek in Amsterdam. De vier must-visits hebben wij voor je op een rijtje gezet.

 

Scheltema

De eerste op de lijst is boekhandel Scheltema, een van de grootste boekhandels van Nederland en zelfs Europa. Deze boekwinkel heeft maar liefst vijf verdiepingen en is centraal gelegen op het Rokin. Ze hebben meer dan 120 duizend boeken uit talloze categorieën, meer dan genoeg keuze dus! De tweedehands boeken alleen al zijn een reden om langs te gaan. Heb je een tof boek gevonden? Schuif aan bij een van de tafeltjes in de koffietent op de eerste verdieping en you’re good to go!

Amsterdam-Centrum – Rokin 9

 

American Book Centre

Lees je het liefst in het Engels? Dan ben je bij American Book Centre (ABC) aan het juiste adres. Deze boekwinkel werd in 1972 opgericht door twee Amerikanen aan de Kalverstraat, maar zitten nu al een poos op Het Spui. Hier vind je niet alleen drie verdiepingen vol met Amerikaanse en Engelse boeken met een specialisatie in mysterie- en stripboeken, maar worden daarnaast vaak evenementen georganiseerd zoals lees-bingo’s en verschillende quizjes. Ook deze boekhandel heeft een café waar je in alle stilte kunt lezen en genieten van een warme choco.

Amsterdam-Centrum – Spui 12

 

Boekhandel Van Pampus

De filosofie van deze boekhandel luidt: uitnodigen tot oponthoud. De winkel is zo ingericht dat iedereen zich er thuis voelt en kan onthaasten tussen de boeken. De comfortabele leunstoelen die door de hele winkel verspreid staan zijn uitnodigend om even lekker te gaan zitten en een van de vele boeken door te bladeren. Al hun favoriete boeken die ze ‘pareltjes’ noemen liggen plat in plaats van rechtop, want zo krijgen die de aandacht die ze verdienen. En ook kids zijn welkom. Speciaal voor hen hebben ze twee zithoeken met lekkere kussens en een collectie aan kinderboeken.

Amsterdam-Noord – KNSM-laan 303

 

Van Rossum

Al sinds 1929 is deze boekhandel populair onder de buurtbewoners. De gevel van het gebouw is monumentaal, de inrichting is sfeervol, en jong en oud voelt zich hier thuis. Wat boeken betreft hebben ze alles wat je nodig hebt, maar vooral Nederlandse boeken. Ze zijn gespecialiseerd in poëzie, Judaïca – Joodse literatuur – en vooral kinderboeken. Hiervan hebben ze grote collecties en vooral veel variatie. Wat internationale boeken betreft hebben ze een mooie selectie aan Engelse en Franse boeken, en wederom ook weer voor de kids.

Amsterdam-Zuid – Beethovenstraat 32

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *