De regels versoepelen en we kunnen weer bij elkaar komen. Wat is er dan leuker om je vrienden, familie of community-members uit te nodigen voor een game night? De laatste keer was waarschijnlijk al een hele tijd geleden. Even opwarmen, de regels refreshen en bedenken wat jouw slimme strategische zetten ook alweer waren en voordat je het weet is dat nostalgische gevoel weer helemaal terug. Sounds fun right? Wij hebben een lijstje gemaakt van de top 5 spelletjes.

 

30 Seconds

Dit spel is de afgelopen jaren enorm populair geworden: 30 seconds! Je speelt in teams, waarbij één iemand in het team aan de rest van het team de begrippen op het kaartje omschrijft en de rest de antwoorden moet raden. En de naam zegt het al: jullie hebben maar 30 seconden. Je kan het spel officieel spelen met het bord erbij, of gewoon de vragen afgaan met je gezelschap. Fun gegarandeerd!

Rummikub

Wie kent het niet? In dit spel word je uitgedaagd om de slimste combinaties van minimaal drie steentjes op tafel te leggen; bestaande uit dezelfde cijfers van verschillende kleuren of opeenvolgende nummers in dezelfde kleur. Als iemand al zijn of haar cijfers op tafel heeft liggen is het spel gespeeld en de winnaar bekend. An oldie but goodie!

Stratego

Geen zin in veel mensen om je heen maar wél in een spelletje? Stratego kan ook gewoon met één persoon – bijvoorbeeld je 2Peer roomie. Als opperbevelhebber van je leger verdedig je in dit spel je vlag waarbij je tegelijkertijd de vlag van je tegenstander probeert te veroveren. Dit spel is spannend, en geeft je het gevoel stiekem toch een opperbevelhebber te zijn.

Mens erger je niet!

‘Denk erom als het niet gaat zoals je wilt: mens, erger je niet!’ Dit spel kan een en al frustratie zijn, leedvermaak, maar natuurlijk ook: fun. Je hoeft er niet echt bij na te denken, laat de dobbelsteen maar het werk doen. Het doel? Jouw vier pionnen zo snel mogelijk weer op het thuishonk krijgen.

Monopoly

Natuurlijk kan het welbekende vastgoedspel niet in dit rijtje ontbreken. Eentje die geen uitleg meer nodig heeft. Maar een ding is zeker, het spel is nooit saai: Je hebt kans op kanskaarten, kan teruggestuurd worden naar start of belandt in de gevangenis. Voor de echte fans goed nieuws, want tegenwoordig zijn er meerdere edities van Monopoly te koop.