Amsterdam Oost is upcoming! Met de versoepelingen die weer voor ons liggen is het einde van de lockdown in zicht. In drie stappen gaan we weer terug naar de pre-corona tijden. Horeca mag al een tijdje tot 22.00 uur open, dus dat betekent dat weer kunnen lunchen en dineren. Woohoo eindelijk! Weet je nog niet waar je een tafeltje moet boeken? Wij helpen je een handje.

Bam Boa

Lunchen of avondeten met een prachtig uitzicht over het Amstel? Dit kan bij Bam Boa. De broers Diego & Carlo Ferreira Teixeira hebben de Portugese cultuur rechtstreeks naar Amsterdam gebracht. Hier worden ‘s ochtends de deuren voor knetter goede koffie met haver-, cocos-, soja- of wat voor melk je ook maar wil, voor jou geopend. In de avond draait het allemaal om delen. Bestel samen met je gezelschap meerdere gerechtjes om samen van te proeven. Wanneer je binnenloopt bij Bam Boa krijg je meteen het gevoel alsof je op een Portugees strand bent op een warme zomerdag – kunnen we nu wel gebruiken toch 😉 Je kunt hier de hele dag gezellig aanschuiven waarbij de lunch langzaam overgaat in de borrel die op zijn beurt weer langzaam het diner wordt. Alleen een drankje drinken? Of gewoon wat snacken? Kan ook. Kom maar op met die Portugese zomer!

Reserveren bij Bam Boa doe je hier. Weesperzijde 135 | Amsterdam

Rijsel

De Noord-Franse industriestad Lille, door de Vlamingen ‘Rijsel’ genoemd, is niet de hippe en modieuze wereldstad waarnaar veel restaurants zich noemen. Rijsel staat dan ook voor meer dan een naam alleen. In een interieur van klassiek versus jaren ’60 modern wordt net als in Lille betaalbaar no-nonsense eten geserveerd. In een ontspannen sfeer is het er tafelen voor iedereen, voor alle gelegenheden en altijd tegen eerlijke prijzen. De gelakte muren, natuursteen, staal en gedekte tafels doen de rest.

Bekijk de website hier. Marcusstraat 52b | Amsterdam

BAUT Oost

In de panden waar vroeger de grote Nederlandse dagbladen Parool, Trouw en De Volkskrant huisden, zit nu hippe horeca. Baut – een ander concept van topchef Michiel – is terug op de Wibautstraat, waar het moving restaurantconcept ook ooit van start ging. BAUT biedt genoeg ruimte om te kunnen werken, uitgebreid te lunchen, heerlijk te dineren en te borrelen. Het bruist er van de creativiteit en het tijdelijke karakter van de zaak geeft het interieur een industrieel en rauw tintje. Die creativiteit is terug te zien op de menukaart. Die is ingedeeld in verschillende windrichtingen, van Aziatisch tot Franse invloeden, waarbij je verschillende bijgerechten (die geserveerd worden in royale porties) kunt bestellen, tussengerechten en kaas of taart na. 

Reserveren doe je hier | Wibautstraat 125, Amsterdam

Bar Bistro Bravour

Tijdens de lockdown is hard gewerkt aan een nieuw concept op de Dapperstraat in Amsterdam. Het voormalige Visbar Beet is door eigenaren Floris Harms en Nout de Lange omgetoverd tot het sfeervolle Bar Bistro Bravour. Bij Bravour staan kleine, verfijnde gerechten, wijn en gezelligheid centraal. Die gezelligheid vind je bij mooi weer buiten op het terras en het hele jaar door binnen. De kaart bestaat uit Frans-getinte gerechten – hadden we kunnen gokken met zo’n naam – met een wereldse twist. Zo vind je  bij een ruim borrelassortiment; met moderne klassiekers als de rendangkroket, maar ook een klassieke en oer-Hollandse bitterbal. De eigenaren kiezen er nadrukkelijk voor om zoveel mogelijk met lokale producten van de Dappermarkt te werken .Bovendien wilt Bravour als zaak ook echt een buurtfunctie hebben die zij Visbar Beet zo hebben gemist: “Je hoeft Oost niet meer uit om lekker te kunnen eten. Sterker nog: je wilt gewoon naar Oost toe!”

Reserveer hier een plek. Dapperstraat 26 | Amsterdam