Een lekker ijsje, daar zeggen wij tijdens dit zomerse weer – en zelfs in de winter – geen nee tegen. Maar goed dat salons met ijs van échte kwaliteit booming zijn in Amsterdam. Van bijzondere smaken tot de klassiekers, alles is hier mogelijk. Bijna iedere buurt is tegenwoordig voorzien van een lokale favoriet. Wij zullen je per gebied een tip geven zodat jij weet waar je moet zijn!

 

Noord – IJssalon IJskoud de Beste

Desmond – de ijsmeester van deze geweldige zaak – noemt zichzelf een vakidioot. Dat belooft veel goeds. Hij is opgeleid door een van de beste ijsmeesters van Nederland, Johan Rikken, en uitgegroeid tot een waar talent. In zijn ijssalon Ijskoud de Beste wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse producten. Je kunt hier terecht voor klassieke smaken zoals Hazelnoot en Pistache, of bijzondere smaken zoals Redbull en Unicorn. Tevens serveren ze koffie van Bocca en zelfgemaakte appeltaart en warme wafels – een hemelse combinatie als je het ons vraagt. Dus zelfs als je geen liefhebber bent van ijs, is het zeker een bezoekje waard.

Amsterdam Noord | Meeuwenlaan 331

 

Centrum – Banketbakkerij Van Der Linde

Deze kleine bakkerij en ijssalon net ten noorden van de Dam is een plaatselijke favoriet sinds 1937. Op warme zomerdagen staat er een lange rij van mensen voor de deur die niet kunnen wachten om te genieten van het beste slagroomijs van Amsterdam. De smaak ligt tussen slagroom en vanille, wat het uniek maakt. Naast ijs heeft de banketbakkerij zoals de naam al verraadt ook banket. Taartjes, koekjes en ijs; Van der Linde is the place to be!

Amsterdam Centrum | Nieuwendijk 183

 

Oost – Het IJsboefje

Een zonnig terras met heerlijk Italiaans schepijs opgericht door Dj Sheila. Het Ijsboefje met ijs van Monte Pelmo was oorspronkelijk een ambachtelijke Italiaans ijsfabriek midden in de Jordaan die gerund werd door Sheila’s familie en zij al als jonge meid aan de slag ging. Inmiddels kun je hier dus terecht om los een ijsje (of twee) te kopen. Ook handig? In de winter wordt de winkel omgetoverd tot in een zaak waar je allerlei lekkere gezonde maaltijden, soepen en salades kunt halen.

Amsterdam Oost | Beukenplein 5

 

West – IJsmanschap

Geen traditioneel schepijs, maar smaakvolle popsicles met of zonder toppings. De popsicles komen in veel verschillende smaken, van framboos tot lemon cheesecake. Onze favoriet: Vietnamese Iced Coffee! Naturel zijn ze al heerlijk en wil je er nog een schepje bovenop? Dan hebben ze verschillende toppings waar je uit kan kiezen zoals gedipt in chocola en geroosterde nootjes. Al het ijs wordt op een duurzame en verantwoorde manier gemaakt door ijsprofessor Martijn Doets. Je kan hier overigens ook terecht voor heerlijke koffie en koffie accessoires zoals papieren filters, en zelfs koffiemachines.

Amsterdam West | Van Spilbergenstraat 2H

 

Zuid – IJssalon Massimo Gelato

Massimo Gelato is door de jaren heen uitgegroeid tot een van de bekendste IJssalons in Amsterdam met vier vestigingen. Massimo serveert klassiek Italiaans schepijs vol met ingrediënten van de hoogste kwaliteit. De ingrediënten worden ingekocht in de oorspronkelijk landen en dit proef je terug in de smaak; romig en bomvol authentieke smaken. Massimo serveert ook Italiaanse koffie en lekkere taarten en gebakjes. Tevens kan je ook een halve liter of liter ijs mee naar huis nemen zodat je altijd kan genieten van het lekkerste ijs.

Amsterdam Zuid | Marathonweg 10

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *