Een goed restaurant vinden in Amsterdam is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Elke buurt heeft er wel een paar en dat is ook in Cruquius het geval. Hieronder een lijstje van toprestaurants die je binnen 5 minuten op de fiets bereikt vanaf 2Peer. Tijd voor een dinnerdate met je roomies?

 

FOER Amsterdam

Foerageren: een woord dat je misschien nog niet kende. Het verklaart meteen de naam van restaurant. Foerageren betekent ‘het zoeken en vinden van voedsel door dieren, waaronder de mens’. Het staat voor de manier waarop dit restaurant zijn gerechten samenstelt: de geplukte en verzamelde producten bepalen het menu. De menukaart is dus constant in beweging. Niets van de producten gaan verloren, en fermenteren doen ze zelf. Vegetariërs kunnen hier terecht voor het Flora menu, het Fauna menu is daarbij perfect voor de vleeseter.

Cruquiusweg 9Amsterdam-Oost

 

Sham Oost

Als het eerst Syrische restaurant van Amsterdam is dit hét adres voor heerlijk eten, een prettige sfeer en livemuziek. De chefs in dit restaurant zijn allemaal van Syrische afkomst en weten precies hoe ze jou kunnen laten genieten van lokale specialiteiten. De gerechten zijn om te delen – want dat is traditie in Syrië – zodat je zoveel mogelijk kan proeven en ervaren. Klassiekers zoals humus, baba ganoush en moussaka zijn favoriet onder de gasten. Er is in ieder geval voor iedereen wat lekkers, of je nou vegetariër bent of niet.

Borneosteiger 1 – Amsterdam-Oost

 

Eetcafé Oceaan

Een buurtcafé is erg belangrijk voor een wijk, dit is ook hoe Eetcafé Oceaan is ontstaan: een echte ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Maar of je nou nieuw bent in de buurt, een oude bekende of op bezoek: je ontvangt altijd een warm welkom en voelt je meteen thuis. Ze staan hier bekend om de heerlijke Libanese broodpizza’s, burgers en pasta’s. Veel keuze en lekkere comfort food. Overigens zijn de nagerecht ook echt om te smullen, dus laat er wat ruimte voor over in je buik!

R.J.H. Fortuynplein 29 – Amsterdam-Oost

 

Superette Café

Dit café wordt ook wel ‘clubhuis van het Javaplein’ genoemd. Van buiten ziet het eruit als een doodnormale bruine kroeg, maar binnen word je verrast door een heel hip en cool interieur. Voor de lunch serveren ze New Yorkse bagels, en dan ook écht Amerikaans. Tijdens diner kan je hier als vegetariër smullen van een linzencurry of een jack-fruit burger. De steak en zeebaars zijn aanraders voor de alleseter! Houd wel ruimte over voor het dessert want de red velvet cake, die is echt super lekker.

Javaplein 35h – Amsterdam-Oost

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *