Volgende week maandag 14 februari is het alweer Valentijnsdag. De één ziet het als een commerciële uitvinding, de ander als een kans om zijn partner extra te verwennen. Hoor jij bij de laatste groep? Dan spookt elk jaar opnieuw dezelfde vraag weer door jouw hoofd: “Wat moet ik doen?”. Dit jaar kan je natuurlijk weer gaat voor een romantisch dinertje thuis, maar waar we dit jaar niet meer in lockdown zitten biedt Amsterdam genoeg leuke activiteiten om te ondernemen. Hieronder volgt inspiratie voor een onvergetelijke dag; voor degene in een relatie én een tip voor de singles onder ons.

Boom Chicago

Het is algemeen bekend dat lachen met elkaar de relatie gelukkiger en succesvoller maakt. Dit is namelijk ook de voornaamste rede dat Boom Chicago de ‘Valentine’s Day Improv Spectacular’ organiseert. Het koppel Matt Castellvi en Stacey Smith en de cast van Boom Chicago, organiseren een leuke en interactieve liefdesquiz met spannende prijzen. Daarna improviseren ze een show die is geïnspireerd op jouw liefde, liefdesverdriet en gemiste connecties! En waar liefde door de maag gaat is ook daar aan gedacht: bereid je voor op een heerlijk diner, fijne wijnen en gedenkwaardige cocktails.

Je kaartje bestellen kan hier.

Café Americain

Mocht je toevallig verhinderd zijn op 14 februari, dan heeft Café Americain de perfecte oplossing voor jou! Zij gaan niet voor één dag van de liefde, maar een hele week! Zo kan hier je vanaf Valentijnsdag tot en met 17 februari terecht voor oesters en champagne. Extra leuk? Net zoals geliefden kan een oester niet zonder haar parel. Daarom is er in de hele week één oester met een echte parel van Gassan Diamonds te vinden. Vind je die, dan win je een geheel verzorgde Valentijnsdate, een hotelovernachting voor twee, een VIP pakket van Gassan Diamonds en een goodiebag! Natuurlijk wordt dan ook jullie rekening voor de oesters en champagne betaald. Let the hunt begin.

Leidseplein 28 | Amsterdam. Reserveren doe je hier.

Verken het Vondelpark

Welke Amsterdammer kent het niet? Het Vondelpark. Perfect voor een romantische wandeling op Valentijnsdag. Dit natuurrijke gebied middenin de stad doet je haast vergeten dat je in centrum van Amsterdam bent. Het park kent vele romantische plekjes en sprankelende routes om hand in hand te volgen. Sluit de dag helemaal goed af door te dineren – en weer op te warmen – in een van de restaurants in de buurt. Wat dacht je van een culinair hoogtepunt bij ‘No Rules Vondelpark’? Romantisch dineren kan bij hun ‘Love Valentine’ locatie in het park. Denk aan pizza’s en andere creatieve, maar toch herkenbare gerechten van hun chef Richard Way.

Reserveer hier je tafeltje. Vondelpark 3 | Amsterdam

Flirten bij Foodhallen Amsterdam

Ben jij nog op zoek naar jouw Romeo of Julia? Dan is er een aanzienlijke kans dat je die gaat vinden bij de Foodhallen op 12 februari (12:00-22:00) en op 14 februari (18:00-22:00). Dan is het hier namelijk toegestaan om ongegeneerd te flirten want de Foodhallen worden de Flirthallen! Schrijf je beste pick up line op het ‘Flirtviltje’ en geef hem aan die knapperd aan (of achter) de bar. Liever nog niet voor eeuwig en altijd? Dan kan je voor één dan met elkaars trouwen. Singles, niet-singles, vrienden en (nog) niet vrienden; iedereen is welkom. En de toegang is nog eens gratis ook.

Meer informatie vind je hier. Bellamyplein 51 | Amsterdam