Goed voor jou, goed voor het milieu: eet je minder vlees, dan heb je direct twee goede voornemens te pakken. Geen wonder dat de challenge om in de maand januari vlees te vervangen voor een plantaardig alternatief wint aan populariteit. Vorig jaar deden er al meer dan 580.000 personen mee aan Veganuary in 209 landen, waarbij Nederland niet achterblijft. Ruim negen op de tien Nederlanders eet inmiddels al niet meer dagelijks vlees. Heb je meegedaan aan Veganuary en ben je gemotiveerd geraakt de vegan lifestyle voort te zetten? Dan hebben we hier een lijstje voor je van verschillende restaurants met een plantaardige keuken. Tijd om te reserveren, nu we weer buiten de deur kunnen dineren!

Neni

Wie kent het niet, de gezellige all time favorite Neni. De keuken is Israëlisch en het assortiment aan maaltijden die geserveerd worden is veelal vegetarisch of vegan. Denk aan gerechten met falafel, hummus of aubergine in de hoofdrol. Plates om te delen, en gaan voor brunch, lunch of diner. Kan hier allemaal. Wel even een eindje fietsen, maar geloof ons: het is zeker de moeite waard!

Stadionplein 8, 1076 CM Amsterdam

Vegan Sushi Bar

Denk je aan sushi, dan denk je toch al snel aan vis. Niet bij de Vegan Sushi Bar. Zoals de naam al zegt zijn alle ingrediënten die hier gebruikt worden plantaardig, terwijl je wel het idee hebt dat je bijvoorbeeld zalm eet. We couldn’t ask for more! De dichtstbijzijnde locatie voor de 2peer bewoners is die in de Pijp.

Van Woustraat 74, Amsterdam

De Vegan Junkfood Bar

Nog zo’n restaurantnaam waarbij direct duidelijk is wat je er kunt vinden. De Vegan Junkfood Bar laat je op een laagdrempelige manier kennis maken met de mogelijkheden rondom plant-based junkfood. Ze hebben als doelstelling om mensen samen te brengen om te genieten van futuristische Vegan Junk Food. Innovatie, duurzaamheid en authenticiteit zitten hier in het DNA! Zin om de #vegantakeover van de bar te joinen? Dan zit je wederom goed in de Amsterdamse Pijp. Laat je onderdompelen in een edgy mix van kleurrijke streetart, gastvrijheid en prikkel je zintuigen met vernieuwend junkfood.

Marie Heinekenplein 9-10, Amsterdam

Mr & Mrs Watson

Het klimaat, dierenwelzijn, gezondheid en honger in de wereld zijn allemaal issues die nauw verbonden zijn met onze eetgewoonten. Mr & Mrs Watson is een plek waar wordt gekookt met deze aspect in mind. Dé plek dus voor vega(n)’s en wereldverbeteraars. De naam komt van Donald Watson, die in 1944 al het woord ‘veganisme’ introduceerde. Hij en zijn vrouw Dorothy waren dus echte vegan pioniers.

Linnaeuskade 3H, Amsterdam