We hebben er even op moeten wachten, maar het heerlijke weer is weer terug van weggeweest. Eindelijk, de zomer van 2021 kan beginnen, ook in Amsterdam. Een zonnetje, zandkorrels tussen je tenen en een drankje in je rechter hand en geniet! Het klinkt bijna alsof je op vakantie bent. Helaas heeft Corona nog een beetje grip op ons, maar graag introduceren wij je zes geweldige plekjes binnen en buiten Amsterdam, waarbij het even lijkt alsof je aan de Costa Brava ligt.

 

Net iets buiten de stad vind je…

’t Twiske

Het Twiske is een recreatie- en natuurgebied en een typisch Noord-Hollands veenplassengebied in de Zaanstreek. Even ontsnappen aan de hectiek van de stad, is hier zeker mogelijk. Makkelijk te bereiken met zowel de pond als met de auto. Een heerlijke middag vertoefen gegarandeerd! Enne, vergeet de zonnebrand niet. 

Twiske | De Noorderlaaik 1, Oostzaan

Gaasperplas

In Amsterdam Oost, om de hoek dus van Cruquius, ligt een uitgestrekt zandstrand. Gelegen bij de zuidoever, Gaasperpark. Een dagje luieren, maar ook een speelparadijs voor kinderen. Het strand is voorzien van diverse voorzieningen zoals toiletten, douches en zelfs mogelijkheden om te barbecueën.
Gaasperplas | Gaasperpark

 

Zwemstrand Sloterplas

Sloterplas is volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een heerlijk stadsstrand. Voor een verfrissende duik, kan je direct terecht. Diverse sportactiviteiten kunnen daarnaast ook gedaan worden zoals volleyballen, sport- en spelprogramma’s. Meer zin in een dansje? In de zomermaanden vinden er zelfs festivals plaats, maar zijn er ook culturele activiteiten te beleven.
Zwemstrand Sloterplas | Sloterplas

Binnen de stad…

StrandZuid

2000 vierkante meter paradijs op de grens van Beatrixpark ligt StrandZuid. StrandZuid is het uitgelezen plekje om die zandkorrels tussen je tenen te voelen, een heerlijk drankje te benuttigen, een zomers etentje te hebben en goeie muziek te luisteren terwijl de dj’s achter de draaitafel staan. Een plekje dat op die heerlijke zonnige dagen het bezoeken waard is.
StrandZuid | Europaplein 22, Amsterdam

Pllek

Op de grens van de stad, maar met de pont over het IJ vanaf Centraal Station, ligt Pllek. Een stadsstrand waar alle Amsterdammers graag de dagen doorkomen tijdens de zomerse, warmen maanden. Geniet van het prachtige uitzicht over het IJ inclusief heerlijk eten, live muziek en een goeie sfeer.
Pllek | tt. Neveritaweg 59

Bajes Beach Club

Klinkt wellicht een beetje luguber, maar de voormalige Bijlmer Bajes is omgetoverd tot dè zonnige hotspot in Amsterdam! Helaas geen water voor die verfrissende duik, maar wel voetjes in het zand en zomerse drankjes in de hand. Voor het ultieme vakantiegevoel treden in de zomermaanden diverse dj’s op. Relax en geniet!

Bajes Beach Club | H.J.E. Wenckebachweg 48